Billede af havet

Hvad er en psykoterapeut

Og hvad er forskellen på de forskellige specialister?

Psykiater er en læge, der er specialist i psykiatri, og behandler mennesker med psykiske sygdomme og problemer. Psykiateren benytter sig af samtaler, der er dog mest fokus på medicinering, for at lette symptomerne hos patienten.

Psykologen har en 5 årig universitetsuddannelse, og kan kalde sig Psykolog og cand. psyk. Man kan sige, at psykologer er uddannet i psykens anatomi, som lægerne er det i legemets. Efter universitetsuddannelsen supplerer mange psykologer deres uddannelse med en uddannelse i psykoterapi. Psykologer beskæftiger sig både med raske og psykisk syge mennesker, og alle former for psykologiske problemstillinger.

Psykoterapeut: Som psykoterapeut har man ofte, mindst en 3-årig mellemlang videregående uddannelse, forud for en 4-årig psykoterapeutuddannelse. Dette sikrer en vis alder og livserfaring hos psykoterapeuten. Desuden ligges der i psykoterapeutuddannelsen vægt på, at psykoterapeuten gennemgår egenterapi. Egenterapien har til formål, at undgå terapeuten overfører sine egne private problematikker og holdninger, på klienten. Psykoterapeuter beskæftiger sig med de samme problemstillinger som psykologer, dog ikke sværere sindslidelser.